Färsktonfisk tillagades med inspiration från Jamie Oliver, receptet hittade vi i hans kokbok "Jamie's Matrevolution" där man hittar en hel del enkla och snabba vägar till god mat, både till vardags och till fest
Färsktonfiskmed blomkålsrisotto och kall citrussås. Så därför glider vi ju osökt in på dagens tallrik där det ligger några av Mårtenssons favoritingredienser fisk och grönsaker, denna gången färsktonfisk och en blomkålsröra eller blomkålsotto om ni så vill
Pannkakan är som godast nylagad, väntar du för länge innan servering sjunker den ihop. Farmor Esters supergoda saffranspannkaka Dutch baby medfärska bär Ingredienser 3 ägg 1 dl vetemjöl 1 dl mjölk 1 tsk socker 25 g smör TILLBEHÖR. blåbär, eller andra färska bär florsocker rysk yoghurt (17%) Gör så här
Tonfisk ser ju aldrig riktigt aptitligt ut på bild, men jag lovar den är desto godare. En god tonfiskröra att snabbt svänga ihop för lunch är aldrig fel
) Vi har plockat fram en gammal goding från receptarkivet, det blir denna alldeles makalöst goda räkpaj till middag och kanske lite ost till fredagsmyset
Servera gärna medgoda tillbehör så som ost, smör, sylt, marmelad eller lemon curd. Att komplettera med lite färska grönsaker att ha som pålägg är också gott
Om du vill äta risotto bara som den är till middag eller förrätt skulle jag dock rekommendera att ta i lite mindre selleri samt tillsätta lite mer smaker som färska örter, knaperstekt bacon osv
Koka upp din färska pasta. Tillsätt tonfisk, krydda upp den med salt och peppar. Tonfisk och broccoli. Serveras genast tillsammans med riven parmesanost
Men när R beställde in det här om veckan till lunch och fick färsk grillad tonfisk, då förstod jag. Kokt färsk potatis (går att köpa året runt i detta växthus land)
Men efter en liten shoppingtur blev det istället hamburgare till barnen och färsktonfisk till mig. Jag fick även användning av resterna från de färska vårrullarna, nämligen två av dippsåserna
färska bär. En favorit är annars pavlova, som är en slags marängtårta men nu testade att göra bottnarna i formar istället och dom blev väldigt snygga med lite rustik-känsla
Smaksätt med hackad persilja, salt och chillipeppar. Koka Farfalle Barilla al dente i rikligt med saltat vatten, häll av vattnet och blanda med såsen som förberetts tidigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.