Här har jag varierat den klassiska sockerkakanmed att tillsätta lite sommarsmaker i form av jordgubbar och lime och resultatet blev en härligt god och fräsch kaka, perfekt att servera en tidig junidag då träden står i blom och sommaren smyger sig på
I onsdags bakade jag en riktig sommarkaka med både rabarber och jordgubbar. Ledighetslunken fortsätter här hemma med långfrukost, soffhäng och datorjobb
Hårdvispa äggvitan och vispa sedan äggula, sötningsmedel och honung. Smörj och bröa en form och häll i smeten, tryck sedan ner så många jordgubbar du vill ha, hela eller delade
Varva sockerkaka, marinerade jordgubbar och limesocker. Lätt att förbereda och sockerkakan kan du baka dagen innan, eller tidigare om du vill det och låta den ligga i frysen så länge
Smakade gott men jag håller nog med pappan, vanlig sockerkaka och färska bär (eller en sås gjord på jordgubbar och rabarber) hade nog varit snäppet bättre
Toppa medjordgubbar. Blanda med yoghurt och honung. Rensa de färska jordgubbarna eller tina de frysta i mikrovågsugn med 2 msk socker. 4 skivor sockerkaka. 10 dl färska eller djupfrysta jordgubbar
Blanda ihop med resten. Vispa ägg och socker pösigt. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter
Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.