Gjorde falukorv i ugn på ett nytt, och väldigt lyckat, sätt. Det blev en korsning av Mannerströms recept från kokboken "Husmanskonst" och lite eget påhitt
4 port Falukorv i ugn à la Per Morberg 500g falukorv 2msk fransk senap 2msk ketchup 1st gul lök 2st tomater 150g lagrad ost, typ grevé Tillbehör Potatismos Kokta grönsaker Värm ugnen till 225 * Skär korven i skivor, men inte rakt igenom, och lägg den i
En enkel falukorvsgryta som blir krämig och god med creme fraiche blandat med krossade tomater. När ni väljer falukorv så lägg några kronor extra för att få en korv av hög kvalitet och med bra smak
Finhacka soltorkade tomater och oliver och blanda med olja från tomatmarinaden i en bunke. Tillsätt smulad fetaost, färskost, persilja, och blanda till en jämn smet
Ansa, skölj och skiva purjolöken. 1smör till stekning, salt och peppar. 1Skala rotfrukterna och skiva dem i tunna skivor. 1Tillsätt grädde, mjölk, salt och peppar och låt det småkoka tills grönsakerna börjar mjukna, cirka 15 minuter. 1Smörj en ugnsfast form och häll ner grönsakerna i den. Strö över osten och gratinera gratängen i cirka 25 minuter, eller till dess rotfrukterna är klara
Finhacka soltorkade tomater och oliver och blanda med olja från tomatmarinaden i en bunke. Tillsätt smulad fetaost, färskost, persilja, och blanda till en jämn smet
Finhacka soltorkade tomater och oliver och blanda med olja från tomatmarinaden i en bunke. Tillsätt smulad fetaost, färskost, persilja, och blanda till en jämn smet
salt och vitpeppar. Skala jordärtskockorna och lägg dem i vatten med citron i (annars blir de mörka och fula) Skiva moroten och lök, vit+gul, fräs detta i smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.