Och den gamle vännen Gaspacho kan så klart göras i massa olika former, färger och smaker. Gaspacho. Sommaren var senstartad men har allt kommit igång bra
Grillabstinensen börjar bli påtaglig i dessa snöfyllda vintertider. Men med hjälp av en grillapanna och en ugn kan man faktiskt uppnå sånär samma resultat, det är väl bara en del av röksmaken som är svår att efterlikna
Gelén får inte bli helt stel utan bara börja bli fast så att. Så här års blir det ju en och annan jordgubbstårta gjord, först midsommar, strax efter en dotter som fyller år och i augusti är det dags igen då båda bonusbarnen fyller
Bästa sättet att laga till en stek är (enligt mig) att slänga ner den i en gryta med en massa goda ingredienser och sätta in den i ugnen och låta den tillagas där
Gaspacho kan så klart göras på många sätt. Det är varmt. Och det här med att säga nej till badutflykterna och stå i köket hela dagen känns mindre lockande idag
Ingredienser4-5 hela stora tomater 1 schalottenlök 1 urkärnad röd paprika 3 stänglar blekselleri 3 vitlöksklyftor 1 mogen avocado Saften från en halv citron Några stänk tabasco Cirka 1 dl vatten Så här gör duMixa alla ingredienser som de är till en riktigt slät soppa
fast utan saffran. fast utan saffran 6-8p. =) Gotländsk saffranspannkaka fast utan saffran 1 kg risgrynsgröt, jag använde färdig på rulle3 ägg3 msk socker1 tsk vaniljsocker1 tsk kanel0. Häll det i en smord ugnsform och baka den fast och gyllene ca 35 minuter
Heat Greek extra virgin olive oil in pan over low heatAdd pre cooked rice and peasLentils and tomatoesAdd garlic after 2 minutes, diced Piri piri herbs, sage and thyme seasoning When warm add salmon and a rainbow vegetable salad Preparation time - 10 minutes Basrami rice
En klassiker som jag förknippar med 70 och 80-talet, oxfilé inbakad i smördeg. Tänkte att jag måste hitta på något nytt så jag använde alla beståndsdelarna till rätten, plockade isär och satte ihop på mitt sätt
Rosévin, morsan och gaspacho en dag som denna. 1 burk krossade tomater1/2 burk vatten1/2 gul lök1 klyfta vitlök1 kruka koriander1 liten zuccini1/2 dl olivolja1/2 dl vitvinsvinägerlite citron1/2–1 tsk salt nypa socker1 chilli (eller halv, beroende på styrka)+Krutonger, vitt bröd i bitarFinhacka lök och zuccini, pressa vitlöken, grovhacka koriander, blanda ihop med tomat, vinäger, vatten, olja, finhackad chilli, salt och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.