Semlor, fastlagsbullar, fettisdagsbullar. Kärt barn har många namn. Idag är det ju fettisdagen och då tillhör det ju att man äter semlor eller fastlagsbullar som man säger i Finland
Ja, nu är det i alla fall rätt tid att äta semlor. Fördelen med att göra egna är ju att de blir så färska som de bara kan vara och att man lätt kan äta mer än en
Jag fick ett tips av på fastlagsbulle. Semla i Finland = fralla i Sverige. Jag hade helt enkelt tänkt skippa den i år igen (för två år sedan åt jag en halv
Hur man sedan vill äta sin semla är ju väldigt individuellt, jag brukar gröpa ur så mycket av bullen som möjligt och blanda inkråmet med mandelmassa och lite grädde eller mjölk och ibland har jag i hackad mandel för att få en annan konsistens
Ingen bakelse i världen slår väl en hederlig semla. Därför är det väl inte mer än rätt att det ska finnas en semla som även glutenfria fikaivrare kan njuta av, så här års
15-20 st. 150 g smör (INTE margarin). 3 dl röd mjölk. 50 g jäst (röd). 1 dl socker. 1/2 tsk salt. ca 12 dl semper mjölmix, spara 2 dl för att se vad degen behöver
Fyll varje semla med fyllningen. Idag har jag fixat ett gäng med goda semlor till eftermiddagsfikat. Själva semlebullarna gjorde jag tidigare i veckan, när de nybakade bullarna svalnat så packade jag in dem i påsar och lade dem i frysen
Bakade lite härligt mumsiga semlor idag. Så gott, passar ju bra nu när det snart är fettisdagen imorgon, självklart skall det vara mycket mandelmassafyllning i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.