Semlor, fastlagsbullar, fettisdagsbullar. Idag är det ju fettisdagen och då tillhör det ju att man äter semlor eller fastlagsbullar som man säger i Finland
Ja, nu är det i alla fall rätt tid att äta semlor. Riv mandelmassan och blanda den med grädde, vaniljsocker och lite inkråm från de bullar som ska bli semlor
De må inte vara den vackraste bilden, men de må vara en riktigt god semla. Åh jag har alltid drömt om att göra egna och nu äntligen gjorde vi slag i saken
Lägg samman semlorna. Så här gör du. 1 timmar. Blanda det mesta av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma och lägg i en bunke eller assistent
15-20 st. 150 g smör (INTE margarin). 3 dl röd mjölk. 50 g jäst (röd). 1 dl socker. 1/2 tsk salt. ca 12 dl semper mjölmix, spara 2 dl för att se vad degen behöver
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Vetemjöl 4 dl mjölk (3 %) 4 st Ägg 2 msk Strösocker salt (en nypa)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.