Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Arbeta samman degen med en trägaffel, tippa ut på mjölat bakbord och knåda i ca 5 minuter och arbeta samtidigt in resten av mjölet, degen är färdig när den inte klibbar längre och är ganska fast. Låt jäsa 20-30 minuter med den större jästmängden eller 0,5-1h med den mindre jästmängden
Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Smula jästen i en skål och värm vattnet till 37º. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp
Rulla bitarna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck skålen med plastfolie och låt degen jäsa i 1–2 timmar. Vispa upp ägget med 1 tsk vatten och pensla bullarna
Frallorna smakade fantastiskt gott med lite smör, ost och paprika till till kvällsteet. Lägg tillbaka den i bunken och lägg på en duk eller tack med lock eller plastfolie
Det blev några av mina favoritfrallor - linfröfrallor - som är superenkla att baka. Idag valde jag att byta ut hälften av linfröna mot solrosfrön istället och det blev gott det med
Dessa är min absoluta favoritfrallor när det gäller ljust snabbakande bröd. För er som inte har hennes bok kan jag verkligen rekommendera det, massa goda brödrecept som det är svårt att misslyckas med vara sig det gäller surdegsbröd eller dessa snabbakande vallmobröd
Det har varit en omtumlande dag som avslutades med en snabbt improviserad middag på kvällskvisten. Jag stekte fläskfärs tillsammans med massa godsaker som jag åt på en salladsbädd
Lägg sparrisen i en panna med kokande vatten och koka tre minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Låt rinna av och lägg dem i ett jämnt lager i en liten ugnsfast form
 …Och faktiskt väldigt likt mina favoritfrallor från condis. Morotsfrallor med massa gott i, hur enkelt som helst att baka på en halvliter om man har maskin för degen ska knådas lääänge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.