Festfiskgryta
Coop
Coop
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g torskfilé eller lax
  • 11 tsk salt
  • 12 morötter
  • 11 fänkål
  • 11 palsternacka
  • 11 msk olivolja
  • 13 vitlöksklyftor, skivade
  • 11 färsk timjan 2 msk finhackad eller 1 tsk torkad
  • 13 lagerblad
  • 17 dl vatten
  • 12 fiskbuljongtärningar
  • 1400 g 1 burk körsbärstomater
  • 13 dl torrt vitt vin
  • 10.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 1 salt och cayennepeppar
  • 1200 g skalade räkor
  • 11 kg färska blåmusslor
  • 1 aioli
  • 1 vitlöksbröd
  • 1 parmesanost, finriven1 Skär fisken i kuber. Salta. Tvätta musslorna (dra bort ev ”skägg”). Skala och fintärna grönsakerna. 2 Värm olja i en gryta. Fräs grönsaker, vitlök, timjan och lagerblad hastigt. Tillsätt vatten, buljongtärningar, tomater och vin. 3 Låt sjuda ca 25 min. Smaka av med citron, salt och cayennepeppar. 4 Lägg fisk och musslor ovanpå. Låt dem sjuda/ånga tills musslorna öppnat sig och fisken är klar. 5 Släng de musslor som inte öppnat sig. Pilla ut musslorna ur sitt skal (låt några skal vara kvar för utseendet). Servera med aioli, vitlöksbröd och ost.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.