11 färsk
timjan 2 msk finhackad eller 1 tsk torkad
13
lagerblad
17 dl
vatten
12
fiskbuljongtärningar
1400 g
1 burk körsbärstomater
13 dl
torrt vitt vin
10.5 citron,
finrivet skal och pressad saft
1 salt
och cayennepeppar
1200 g
skalade räkor
11 kg
färska blåmusslor
1
aioli
1
vitlöksbröd
1 parmesanost,
finriven1 Skär fisken i kuber. Salta. Tvätta musslorna (dra bort ev ”skägg”). Skala och fintärna grönsakerna. 2 Värm olja i en gryta. Fräs grönsaker, vitlök, timjan och lagerblad hastigt. Tillsätt vatten, buljongtärningar, tomater och vin. 3 Låt sjuda ca 25 min. Smaka av med citron, salt och cayennepeppar. 4 Lägg fisk och musslor ovanpå. Låt dem sjuda/ånga tills musslorna öppnat sig och fisken är klar. 5 Släng de musslor som inte öppnat sig. Pilla ut musslorna ur sitt skal (låt några skal vara kvar för utseendet). Servera med aioli, vitlöksbröd och ost.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.