Servera den gratinerade laxen medrödbetsrisotton. Fräs dem tillsammans med vitlök i olivolja. Mosa undertiden fetaosten och blanda med yoghurt och rosmarin
Krydda den med salt och peppar. Mosa fetaosten och rör samman den med pressad vitlök och grädde. Mosa potatisen och späd med mjölk till lagom konsistens
Jag tror det mest beror på att jag var på Malmö Saluhall igår, och där köpte med mig två fantastiskt fina djupa tallrikar, som jag såklart direkt ville inviga
Till min praktik har jag satt ihop en vegetarisk veckomeny med lättlagade rätter för att inspirera till mer vegetarisk matlagning hos deltagarna på de kommande föreläsningarna
Ingredienser Portioner. 4 4 msk konc kycklingfond 1 1/2 l vatten 1 tsk salt 500 g kycklingfilé 3 schalottenlökar eller gul lök (3 schalottenlökar motsvarar ca 1 gul lök) 1 stor rödbeta (à ca 200 g) 2 msk olivolja 4 dl risottoris t ex carnaroli 2 msk färskpressad citronjuice 2 dl finriven parmesanost Brynt kaprissmör 4 msk kapris 75 g smör 1 msk finrivet citronskal 2 krm salt 2 krm svartpeppar Till servering 65 g blandsallad Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.