Skär kycklingen i mindre bitar och stek i olivolja. Salta och peppra. Skär päron i tunna klyftor, strimla rödlöken, skär osten i bitar och hacka valnötterna
Crema di Balsamico hallon. Lägg ut en skiva torkad, rökt och saltad skinka på en skärbräda, placera en bit getost längs med ena kanten, men en bit in, placera en syltlök marinerad i hallonbalsamvinäger i var ände och dra en sträng med Créma di Balsamico hallon över osten
Jag lät mig inspireras av det fantastiska vinet vi köpte i Lyon i somras - en Crozes Hermitage (alternativt tips från Systemet längst ned) med underbar djup inlagd frukt och chokladton - och bestämde mig för att använda mina rominlagda fikon i rödvinssåskoket
Vår sista lediga kväll från årets jul, nyår och mellandagar ägnades till en del åt middag i soffan framför tvn, ett glas rött och en halv film på det [såg The Judge som var helt klart sevärd så förhoppningsvis kan den ses färdig senare ikväll]
Och enkelt att göra är det också. crema de balsamico. In i mikron tills osten smält, och det går fort. På med ruccola, rullad parmaskinka och ringla vuxenketchup över
Lägg en klick crème fraiche på skinkskivorna och toppa med en klyfta av frukten. Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och torka i övre delen av ugnen ca 8 min
Servera med Carte d’Or Crema di Mascarpone och ringla lite olivolja på toppen av glassen. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur innehållet med en kniv
Zucchinicarpaccio med parmesan, mynta och kapris. Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer
Färska fikon med gorgonzola och honungFikonHonungGorgonzolaPepparSkiva fikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och socker. Tag ut och låt vila några timmar före servering. Strö över ett tunt lager råsocker och bränn av med brännare eller under grillelementet i ugnen (full effekt) tills sockret är karamelliserat
Koka socker, citronsaft och vatten till en gyllene karamell, som ryker lätt. Snitta vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur de svarta fröna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.