11 ½ dl
riven kokosSå här gör du 30 minuter Klipp bort de hårda stjälkarna på fikonen. Skär fikonen i bitar och lägg i en mixer. Riv mandelmassan fint och lägg i mixern. Lägg i kakao och smör och mixa ihop allt. Lägg massan i en skål. Vänd i havregrynen för hand i massan. Rulla till bollar, lägg bollarna på ett fat och sätt in dem i kylen. Hacka chokladen och smält den i mikron eller i ett vattenbad. Häll upp kokosen på ett fat. Lägg lite choklad i handen och rulla bollarna en och en i choklad och sedan i kokosen. Förvara bollarna i en lufttät burk i kylen. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 67
Eller lägg dem med övriga ingredienser i en matberedare och mixa med kniven till en röra. Forma fikonmassan till runda små bollar och rulla dem i finhackad mandel eller kokos
Hacka saltade jordnötter och blanda med jordnötsmör. Jag har idag blivit inspirerad av en bild jag såg på internet och provade att göra ”min variant” på en nyttigare biskvi, utan socker och mjöl
Vi bakade rimbobullar och snurrbullar medmandelmassa så det stod härliga till, sen har vi faktiskt inte gjort nånting, bara slappat och tagit det lugnt
Ikväll blev det räkor med bland annat aioli och till efterrätt semlor med hemmagjord mandelmassa. Men hur skönt är det inte att komma hem och veta att allt det är klart inför helgen
Bred på den smaskiga fyllningen och riv mandelmassa över och avsluta med att pudra kanel på. Möten med olika människor tycker dom fortfarande är lika roligt och dom reser runt med sin show
Blanda finriven mandelmassamed ägg och socker. Ikväll kom mina svärföräldrar på besök och de förärades med ett urval av juliga bakverk, däribland de här superenkla bakelserna med mandelmassebotten och lingonyoghurtgrädde
Som i de här smarriga godisbollarna med både kokosflingor ochkakao. Vad sägs om en dadelboll med både cashew- och valnötter, nötfria plommon- och chokladbollar, fikon- och kardemummabollar med cashewnötter eller morotsbollar med mandel, kardemumma och citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.