Den här gången rostade jag mjukpepparkaka i ugnen så skivorna blev lite krispiga och använde dem som kex som jag sedan toppade med brieost och fikonmarmelad
Droppa över portvinslagen – eller ha den som en sås bredvid. Ät & njut. Och så SaintAgur, grönmögelosten som är både mildare och mer smakrik än Roquefort
Sain Agur, eller någon annan trevlig mögelost. För oss har grillsäsongen börja ta fart igen. Egentligen pågår den ju jämt eftersom R tycker att man kan lägga det mesta på grillen
Koka päronen med 2 msk vatten, pressad lime, rivet skal, kanel och strösocker i en kastrull med lock, låt koka tills päronen är mjuka, mixa med stavmixer
Att nu ha en hemmagjord fikonmarmelad hemma som man kan äta med brieost. Nu är det fikontider. De finns mängder i mataffärerna och i går hittade jag fikon för 2,45 kronor styck
Lägg brietårtan i en lagom stor ugnsfast form. Brietårtan ska bli riktigt mjuk och krämig. Lägg tomatsalladen på brietårtan och ställ in i ugnen ca 10 minuter. 1 st brietårta
Jag har provat både fikon- och apelsinmarmelad och det jag tyckte mest om var med fikonmarmeladen. 200 g brieost. 3 - 4 msk apelsinmarmelad eller fikonmarmelad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.