Blanda gurkrivet med resten av ingredienserna. Detta kommer att ge en fastare tzatzikisås. MEN vill du göra den längre (och bättre) varianten så börja med att hälla yoghurten i kaffefilter för att sila ifrån vasslen
Dela gurkan och skrapa ut kärnorna med en tesked. På grillen fixade vi kebabkryddade köttfärsspett och sparris och i köket fixade vi sallad o vitlöksstark tzatziki
Smaka av med salt och nymald peppar. Skölj och riv gurkna på rivjärnets grova sida. Lägg gurkan i en sil, strö över lite salt och låt det dra i ca 20 minuter
Blanda den rivna gurkan med salt i en bunke. Här hittar du mitt recept på vanlig tzatziki. Blanda med de övriga ingredienserna och smaka av om du vill ha mer salt eller citron
Hacka vitlöken, strö på salt och sen mosa vitlöken med kniven så att saften kommer ut. (Det blir mer vitlökssmak då, och saltet gör att det vätskar sig)Blanda gurka och vitlök med grekisk yoghurt, salta och peppra
Det var riktigt skoj att få testa och grilla med den. Man kan välja ifall man vill stänga grillen med locket eller öppna den helt så att du får två grillplattor på en och samma gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.