a detta goda och lättlagade filmjölksbrödetmed smak av anis och fänkål. Grovlimpa medanis och fänkål3 dl grahamsmjöl3 dl vetemjöl3 dl rågsikt1/2 dl linfrön1/2 solrosfrön2 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat1 tsk salt1/2 msk anis1/2 msk fänkål5 dl filmjölk1 dl mörk sirapBlanda alla torra ingredienser i en stor skål (mortla brödkryddorna först). 1/2 msk anis. 1/2 msk fänkål
½ tsk hel anis. ½ tsk hel fänkål. Är Du osäker på hur mycket vetemjöl som Du ska ta så börja med 3 dl och öka på med 0,5 dl i taget tills degen är lagom go att knåda
Stöt anis och fänkål grovt i en mortel. Baka ut till fyra rundlar med 18 centimeter i diameter på en plåt med bakplåtspapper och nagga med gaffel. 5 msk anis, hel. 5 msk fänkålsfrö , hel
Testa du med, älskar sånt här filmjölksbröd då det inte behöver jäsa. Idag på jobbet bakade jag lite bröd med barnen, ja ni hör ju själva, hinner man inte baka hemma gör man det på jobbet
Jag börjar vecken med att tipsa om ett gott bröd, något jag brukar baka när vi har soppa, för då vill barnen gärna ha nybakt bröd till av någon anledning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.