Rågsiktslimpa Ingredienser 50 g jäst 5 dl vatten 2 dl Brun farin (farinsocker) 1/2 msk salt 2 st Ägg 1 kg Rågsikt (1,8 liter) www.recept.com
Mjuka och goda rågsiktsbullar med russin Dessa mjuka och fluffiga rågsiktsbullar med russin är faktiskt så pass goda att jag brukar äta dem, utan smör och pålägg, som en slät bulle till fikat Toves kök
Enkel focaccia, Leilas recept Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt www.koket.se
Honungsbröd i långpanna Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med mjölken. Pensla degen med vatten och strö över havrekli Hemmets Journal
Snabba frukostbullar Mät upp de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt fett och mjölk. Rör om och skrapa ned degen på mjölat bord Hemmets Journal
Morotslimpa med havregryn Lös upp jästen med den fingervarma mjölken. Skär några snitt i ytan med en kniv. Pensla brödet med kallt vatten och strö över havregryn andreanordling -
Grova rågbullar Mortla kryddorna och häll ner i rågkrosset tillsammans med saltet. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper cat's bak- och matblogg
Kesellafranska Stjälp upp degen på bakbordet och knåda den smidig på nytt, eventuellt med lite mera mjöl. Smula ner jästen i en degbunke Hemmets Journal
Ciabatta Klappa ut degen i en långpanna med höga kanter som först smorts med olivolja. Lägg upp dem försiktigt på smorda plåtar med rejält mellanrum www.koket.se
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.