Fiska upp currybladen, citrongräs, kanel och nejlika med en hålsil. Lägg i fisken i grytan tillsamman med kokosmjölken och sjud tills fisken är genomkokt, men absolut inte längre än så
Krydda med salt, peppar, curry och cayennepeppar. Smaka av med kryddorna. Smaken är såå krämig, chili ger hetta, smaskig curry och paprika som ger lite sötma
Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. 2 tsk röd currypasta (puré)
Krydda fiskenmed kryddor och salt. fisk i ugn. Curry. häll över fisken tillsammans med resten av grädden. Dela den halvtinade fisken i portionsbitar och lägg i en ugnssäker form
Skär bort alla småben på fisken och skär den i mindre bitar. Salta mycket lätt med ½ tsk salt. curry. Tillsätt dem samt crème fraiche, vatten, pressad apelsin och fiskbuljongtärning till den frästa löken
Blanda marinaden och fisken. Ner med bladen, fröna, löken, vitlöken. Är såsen currysnål och inte så söt, tillsätt currypasta och honung (ibland kan currylöven vara smaksnåla)
Börja med att koka pastan enligt förpackning. Hetta upp smör i en panna och häll i så mycket curry som önskas, detta gör att curry smaken framhäver mer
Koka upp vatten med buljongtärningarna. Skär ner fisken i mindre bitar och låt puttra. Servera gärna soppan med ett nybakat bröd, denna gång blev det med vanliga scones och det passade mycket bra
Servera med valfria nudlar eller vitt ris. Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. 2 tsk röd currypasta
Smaka av med gourmetsalt. Serveras till grillad fisk, t ex lax eller hälleflundra. 4 portioner, 30 minuter En riktigt tokgod sås för den som inte bangar för lite chilihetta
Dagens middag hemma hos oss blev en god fiskgryta. cashewnötter och färsk thaibasilika att toppa med (inte så nödvändigt och sistnämnda är lite svårare att få tag i)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.