. Vilken morgon. Jag vaknade kl 06 av att solen sken in genom fönstret (låter nästan som en prippsblå-reklam) - jag och Akilles tog en morgonrunda och därefter tog jag sommarens första morgondopp
Delikatesser från Jämtland Så här års finns det mycket lokal mat att frossa i här i Jämtland. Det har fyllts på i frysen från jakt, fiske, bärplockning och grönsaksodling
En riktigt god paella är en härlig matupplevelse – särskilt om man har förmånen att njuta den precis vid Medelhavets strand med vågorna kluckandes intill
Om du har tid kan du laga Christians tomatsås. Receptet nedan är en stor sats, så det som blir över efter du använt de 3 dl som behövs till skaldjursrisonin kan du frysa in
Stuvad herrgårdslake, rom och frästa citronklyftorNu i februari är det säsong att göra stuvad lake. Jag grävde i mina arkiv av gamla kokböcker och fann att det verkar finnas ett sätt att stuva lake på för varje landskap i Sverige
Njutbar fiskmiddag. En av de bästa rätter jag kan tänka mig är smörstekt fjällfisk. Jag har sån tur att jag har jägare/fiskare i Familjen, så förråden av röding och öring fylls på lite då och då när det är älgjaktstider
Men det var väl trevligt att solen tittade fram i dag så vi äntligen kunde ta vår tur till Hönö. Har till och med lyckats dra på mig en "kvinnlig bonnabränna" (linne istället för t-shirt)
Marulk är en riktigt ful fisk. Den breda, platta kroppen, det enormt stora huvudet med gigantisk käft gör att man skulle kunna skrämma små barn med monstret
Underbara råvaror. Många undrar hur det kommer sig att vi återvänder till Alanya år efter år. Vi har nu bott här så gott som varje vinter ända sen 2003, det blev några små avstickare till Aiya Napa på Cypern ett par år och en månad i Florida förra vintern
I tre lördagar har vi försökt att få tag på ett nät blåmusslor vilket visat sig vara mer eller mindre omöjligt om man konsekvent vägrar gå upp innan kl
Emellanåt får man göra ett ryck för att återupprätta både mormor och farmors arv på matkultursidan. Jag för det gärna in i min egen tidsålder, formar det efter mitt egna liv och preferenser, men det känns skönt att förankra bakåt, att minnas
på två sätt. Från en enda gurkplanta har vi fått massor av gurka i sommar. Sist jag plockade fick jag ihop sju stora gurkor, då fick det bli inläggning
Finns det något godare än färsk fisk. Och då menar jag inte sådan som fiskats för några dagar sedan och, likt nästan all fisk som säljs här på östkusten, fått ta vägen över fiskauktionen i Göteborg
När jag var liten bodde vi hela somrarna ute på landet, helt fantastiskt att få växa upp så. Sommarlovet kändes riktigt långt och härligt och jag hade ständigt något kul på gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.