Gillar du lax och har tröttnat på vanliga laxen man gör i ugnen vanligtvis. Ja då ska du testa den här rätten, mycket god, lättlagad och en rätt som inte tar någon tid alls iprincip
Det här var bland det godaste jag ätit med fisk var Lars kommentar när viätit klart. Han brukar alltid rynka på näsan när jag säger att vi ska äta torsk för han hävdar bestämt att han inte tycker om det
Fiskbiffar är litenostalgi för mig, för det brukade min farmor göra när jag var liten. Tänkte att jag ska se om jag hittar farmors recept, men så länge fick detta duga
Den blivandefinalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen med sin sötsura dillsås. Han sade så kloka ord om smaksättningen att jag inte längre skäms för minaförmaningar när jag publicerademitt recept
Jag serverade med smörfrästa haricot verts, en enkel dillsås och lite tomater men man kan ju servera tex pressad potatistill barnen (även pressad blomkål) eller vad man nu önskar
Stek ca minuter på varje sida. Koka tillspotatisen är klar. Värm under tiden mjölken och smöret och vispapotatisen med mjölken till mos, smaksätt med salt och peppar
Dela fiskenibitar. Mixafisk, salt, peppar, örtkryddor, mjöl och grädde till en färs. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i smör ca 3 min på varje sida. 500 g fiskfiléer. 2 msk potatismjöl. 1½ dl Arla Köket® matlagningsgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g fiskfiléer 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ½ dl hackade färska örter 2 msk potatismjöl 1½ dl Arla Köket® matlagningsgrädde Arla® Svenskt Smör
Tinafisken så pass att den går att skära ibitar. Mixa den slät med mixerstav eller i matberedare. Finhacka lök och persilja och blanda ner i den mixadefisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.