I ochmed att havregrynen, krossen och fröna skållas över natten blir brödet riktigt saftigt. Täck eventuellt brödetmed aluminiumfolie för att det inte ska brännas på ytan
Höstboostningen fortsätter med olika grötar och smoothies till frukost. Äggula innehåller soligt D-vitamin, som vi sannerligen inte varit så bortskämda med den här sommaren
Stekta äpplen med banan och kokos. Krydda med kanel. Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova på och röra ihop något nytt
Smörgåsen till blev den här gången mitt glutenfria bikarbonatbrödmed äggröra och sallad. Nåja, snart ska väl nässlorna våga sticka upp sin gröna nästippar ur marken, och jag ska rusta mig med handskar och lägga upp ett litet förråd, både i frys och på burk
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Pensla brödenmed ägg och strö på fröna, eller hoppa över pensling och strö på vetemjöl istället
Ta ut grytan medbrödet ur ugnen och låt det stå till nästa dag. Himla gott blev det, och avnjutes bäst i tunna skivor, gärna med några skivor stark ost på
Täck över degbunken med plastfolie och en handduk. Låt svalna och njut av nybakat bröd. Godmorgon fina du❤️ jag fortsätter tjata om mina nattjästa bröd men jag verkligen älskar dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.