Rulla ihop fiskfiléerna och lägg dem i mitten av gratängformen. I min variant av den klassiska fiskrätten sjötunga Walewska har jag uteslutit tryffeln och garnerat med räkor istället för hummer, men smaksatt vitvinssåsen med hummerfond
LaxWalewska på Gourmetmorsans vis. Jag fann den hos Matplatsen, och har gjort om receptet lite. Eftersom det var vardag, och hummer anser jag är lite för lyxigt, tog jag bort och la till, så mitt recept blev så här
Blanda smör äggula, ströbröd, lök, vitlök, och persilja, smaksatt med salt och peppar. Lätt och smidig gratinerad fiskfilé (se "Gör så här" nedan, endast tre rader), som är perfekt till fest och även till vardags
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.