4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
I onsdags inledde vi vårt påskfirande med en extra god fiskgratäng till middag och vi när frestade med en middagsbild på vårt Instagram, var det genast några av våra följare som efterfrågade receptet
Detta är en superenkel och nyttig fiskgratäng som passar perfekt som vardagsmat. Jag jobbade på nationaldagen, men har sen varit ledig och njutit av vädret
Jag talar självklart denna gång om fiskgratängen med sin milda krämighet och värmande smak. Bryt av stjärten från havskräftan och ta bort skalet samt tarmen
Receptet kommer från mamma, och hon har i sin tur fått det av en gammal granne som heter Gerd. Så i mammas receptbok heter den till och med Gerds Murrekaka
Men nu har Kellysåsen kommit tillbaka och denna gång i form av en gratängsås, lika god som vi mindes den och perfekt att ta till när det skulle lagas snabb fiskgratäng
Slå på grädde och krydda ordentligt. Strimla purjolök och strössla ut över fisken. Pressa över citron och strössla ut häften av dillen samt hälften av den hackade gräslöken
Koka upp vin, vatten och buljongtärning i en annan kastrull och häll över fisken. Häll i grädden och låt såsen puttra i en halvtimme, tills en tjocknar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.