800 gram
torsk eller annan vit fisk(själv använder jag oftast fryst ekologisk cerifierad torsk, Änglamarks är otroligt fin)tina den gärna i kylskåp i god tid, ta fram en stund innan och salta lite lätt så blir den vitare och fastare
Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
Låt puttra i några minuter, tillsätt sedan fisken, moroten, sockerärtor och smakaavmed kryddorna. Och jag som skrivit att jag har svårt att komma på fiskrecept och så dröser det in av dem här på bloggen just nu
Ingredienser Portioner. 4 1 stor gul lök 2 vitlöksklyftor 2 selleristjälkar 3 msk olivolja 2 förp finkrossade tomater (à ca 390 g) 2 dl vatten 1 tsk strösocker 1/2 msk finrivet citronskal 1/2 tsk chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk nymald svartpeppar 600 g vit fiskfilé, t ex sej eller torsk Till servering 2 dl grovt hackade svarta oliver 1 dl hackad persilja citronklyftor Lägg till i inköpslistan
Den här mustiga fiskgrytanmedsmakav saffran och tomat åt vi när solen sken och det var varmt och skönt ute men jag tror den passar snäppet bättre en dag som idag när kylan och blötan kryper innanför jackan och allt känns allmänt ruggigt
Jag testade att göra den med blåbär och den blev riktigt god. Jag testade att göra egen BBQ sås till midsommar och det var ju väldigt enkelt och man kan verkligen variera den efter sin egen smak
Jag valde att låta marmeladen enbart smaka smultron så det blev inga "extra" smaker. Smultronen brukar oftast stoppas direkt i munnen när vi plockar dom, men idag plockade barnen 1 liter som jag kokade marmelad på
Koka upp rabarberskalen tillsammans med socker och vaniljsocker på låg värme, ca 3-5 minuter Sockret ska smälta in i rabarbern och rabarbern förlora lite av sin volym Lägg upp skalen ett i taget på en bakplåtspappersklädd plåt Skjuts in i ugnen ca 15-20 minuter
En paj med en smakavsommar passar väl perfekt när det är rena rama höstvädret utanför fönstret. Men hörrni, nu behöver vi piggas upp med en riktig gofika
För en vecka sedan (på mors dag) bjöd jag på en härligt chokladig gräddtårta med bär. Passar perfekt för festliga tillfällen som söndagsfikan, nationaldagen eller midsommar
Kör i genom hallonsåsen med en stavmixer. Något jag fortfarande drömmer om men nu har jag i alla fall fotat lite hallonsorbet i en klunga med dessa vårliga sippor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.