ca 400 g svamp färsk eller på burk t. ex. kantareller, champinjoner 2-3 msk smör 2,5 msk vetemjöl 1,5 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk eller 1,5 dl vispgrädde 0,5 tsk salt 1 tsk soja 0,5 krm finmalen vitpeppar ev
Smaka av med salt socker och peppar. Blir stuvningen för tjock späd med mjölk eller vatten. 200 g svamp1 dl rostad lök1 msk viltfond1 dl grädde1 dl mjölk4 msk mjölen skvätt tryffeloljanågra droppar soja för färgens skullsmör att steka ien nypa sockerHacka/skiva svampen, stek ur vattnet och tillsätt en rejäl klick smör
Äter annars sällan fläsk förutom bacon, så kul att få testa lite olika recept med kotletter. Blanda den med olivolja och vinäger, krydda med salt och peppar
Skär röstin i portionsbitar och servera med halloumiskivor och en massa svampstuvning. Självklart också med inslag av kött och mejeriprodukter, men långt ifrån bara
Blanda päronstrimlorna med den färskpressade citronen. Lägg päronstrimlorna i stekpannan och låt dem fräsa med en kort stund, ca 1 minut. 4 fjärilskotletter e4ller urbenade fläskkotletter à 125 g
Klyv pumpan på mitten, skrapa ur kärnorna med en sked. Ta bort skalet med en kniv. Fyll kotletterna med Cantadou osten och bryn i lite olja i en stekpanna tills de fått fin färg
Resten av tiden har vi suttit med varsin kaffekopp i handen och pratat och bara tagit det lugnt. Härlig söndag med andra ord, om man bortser från att barnen fick för sig att ha en bråka-med-varandra-hela-dagen-dag idag
Vi slängde iaf ihop en snabb ugnsomelett som vi serverade med en fantastisk svampstuvning. Denna dag började med en morgonpromenad som resulterade en underbart god lunch
Stek kotletterna på hög värme med några vitlöslsyftor och rosmarin i stekpannan. Köttet drar ihop och kommer därför efter en stund inte så mycket i kontakt med stekpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.