Kinesisk fläskgryta ca 6 port. Måndag idag och ledig dag eftersom jag jobbat i helgen. Idag visar termometern endast -15 grader, men det blir en innedag ändå tror jag, har nämligen planerat att städa huset
Skär fläskköttet i ca 3 cm kuber, lägg i en plastpåse ihop med vitlökspepparen och skaka om. Skala potatis och lök, skär potatis i 3 cm kuber, hacka lök i 3 cm bitar, skär svampen i bitar
Skiva vitlöken och bryn tillsammans med svart peppar och lagerbladen i oljan tills den börjar svettas lite och tillsätt köttet och bryn tills den fått färg
Ingredienser200g fläskkött, exempelvis fläskfilé eller skinkschnitzel½ röd paprika½ gul paprika50g champinjoner1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk mango chutney400ml kokosmjölk1 tsk sambal oelek1 tsk soyaSalt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.