1150 g
champinjoner i bitar 1 msk smör 600 g benfri fläskkarré strimlad 1 msk rapsolja 1 st gul lök hackad 3 dl vatten 2 msk kalvfond koncentrerad 2 dl matlagningsgrädde 1.5 msk majsenaredning 2 tsk dijonsenap ljus 2 msk rårörda lingon salt och peppar hackad persilja potatis till kokning1 Bryn svampen i smör, ställ åt sidan. Stek fläsket i het panna med olja, blanda i löken mot slutet.
12 Lägg
i svampen, tillsätt vatten, fond och grädde. Koka ihop under 3 minuter, red av med majsenaredning.
13 Rör
i senap och lingon, smaka av med salt och peppar och ge ett uppkok, strö över persilja. Servera potatis till.
en gryta med lock som tål ugnsvärme. Skiva löken och champinjonerna tunt. Skicka med e-post. Stäng av plattan och lägg tillbaks lök och champinjonerna i grytan
Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen
Gör små håll i köttet och spetsa det med skalade vitlöksklyftor. Lägg köttet i emaljgrytan med lock, jag använde en glasugnsform med lock och det gick bra
Börja med att skära fläskkarrén på längden och skär den sedan i cm-tjocka skivor. Viktväktarmässigt så är fläskkarré inte det allra bästa köttet, propointsen försvinner snabbt då köttet har hög fetthalt
ca 300 g små champinjoner. 1ca 300 g små champinjoner 3,5 dl vatten 0,75 dl olivolja 1 liten gul lök, hackad saft av 1/2 citron 1 tsk torkad timjan 2 klyftor vitlök, hackade 2 tsk salt ca 10 svartpepparkorn 0,5 dl hackad persiljaBlanda allt utom svamp och persilja i en kastrull
Jag kan rekommendera ugnsstekt fläskkarré. Lägg karrén i formen med grönsakerna. ca 1 kg benfri fläskkarré. Täck den med aluminiumfolie och låt den vila i 10-15 minuter. Smaksätt såsen med soja, gelé, salt och peppar 6 portioner. ca 1 kg benfri fläskkarré
Smaka av med salt och peppar. Lägg svamphattarna upp och ner i en ugnsform smord med lite olja. 6 medelstorachampinjoner - ca 150 gram - som kastanjechampinjon, skogschampinjon eller vanlig champinjon
Marinerade champinjoner4 portioner Ingredienser200 g färska champinjoner, sköljda och skivade ½ dl vit balsamvinäger ½ dl olivolja 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl bladpersilja, hackad Blanda samtliga ingredienser. 200 g färska champinjoner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.