6 medelstora
champinjoner - ca 150 gram - som kastanjechampinjon, skogschampinjon eller vanlig champinjon
130 gram
smör
11/2 dl
olivolja
10,75 dl
riven parmesan eller grana padano
10,75 dl
ströbröd
11 klyfta
vitlök
11 msk
hackad persilja
11 krm
chiliflakes
10,5 tsk
torkad dragon
11 krm
salt
11/2 krm
vitpepparSätt ugnen på 225 grader. Rensa svampen och bryt loss foten. Hacka den fint. Hacka persilja. Stek den hackade svampen i smör och olja. Skala och pressa vitlöken samt tillsätt den. Stek någon minut. Ta av från värmen och rör i ströbröd, hackad persilja, dragon och chiliflakes. Låt svalna något. Smaka av med salt och peppar. Riv osten och blanda ner i ströbrödsfyllningen. Lägg svamphattarna upp och ner i en ugnsform smord med lite olja. Fördela fyllningen i hålen där foten suttit. Gratinera svamparna i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg och är genomvarma. Ta ut och servera varma. De kan också sparas till senare. Eller serveras kalla.
Fyllda champinjonhattar. Välj stora champinjoner och beräkna ca 2-3 per portion. 12 st champinjoner. Fyllda champinjonhattar 75 g leverpastej bredbar 1 msk vispgrädde 12 st champinjoner stora Räkkrustader krustaderna räkost räkor dill Laxrulle med ostfyllning lax ca 150 g tunt skivad kallrökt 150 g philadelphiaost gräslök Olivbollar 100 g smör eller margarin 1
Gratinerade tomater är ett perfekt tillbehör till en liten köttbit, kan gott ersätta de mer traditionella tillbehören såsom pasta och potatis när man serverar flera rätter, det som på italienska benämns som contorni, kort och gott ett tillbehör
ca 300 g små champinjoner. 1ca 300 g små champinjoner 3,5 dl vatten 0,75 dl olivolja 1 liten gul lök, hackad saft av 1/2 citron 1 tsk torkad timjan 2 klyftor vitlök, hackade 2 tsk salt ca 10 svartpepparkorn 0,5 dl hackad persiljaBlanda allt utom svamp och persilja i en kastrull
När jag semestrade i Cape Cod för några år sedan åt jag hummer och ostron varje dag. Som ni kanske vet älskar jag skaldjur och där vid kusten finns det skaldjur i överflöd
Fyllning. Låt kräftorna rinna av noga och pressa ur vätskan. Hacka kräftor och lax. Blanda kräftstjärtar, lax, crème fraiche, majonnäs, dill och citronpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.