4 900 g fast potatis 1 msk olja 1 tsk timjan salt och peppar 1 gurka 1 vitlöksklyfta 1 1/2 dl gräddfil 4 skivor fläskkarré 1 tsk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan
Fläskkarrémedklyftpotatisoch limesås. Hade lite fryst fläskkarré samt färskpotatis och kom att tänka på att jag sett en massa recept där man ofta väljer att ha någon söt sås/dip till just fläskkarré för att det enligt ”experterna” passar så bra ihop
Börja med att skära fläskkarrén på längden och skär den sedan i cm-tjocka skivor. Viktväktarmässigt så är fläskkarré inte det allra bästa köttet, propointsen försvinner snabbt då köttet har hög fetthalt
Ta en stor stekpanna eller wok och värm med olja. Servera med jasminris. Häll på kycklingfonden och lägg i löken och häll på såserna och citronsaften med lite av cecten
Salladen med krispig bacon och knapriga rostade valnötter fungerade jättefint ihop med ädelostsåsen. Vänta tills innan servering innan du blandar den med salladen
Smaka av med salt och peppar. Det är så skönt när det är enkelt och går snabbt. Fräs löken lite och slå på vin,grädde,kalvfond,salvia och lägg i köttet
Krydda med salt och peppar. Kvällens middag bestod av goda biffar, sås, klyftpotatisoch haricoverts. Under tiden vi lagade biffarna och såsen, skötte potatisen sig självt i ugnen
Servera medklyftpotatis. Kantarellsåsen lägger man ovanför fläskkarrénoch toppar med riven ost. Man kan använda fläskytterfilé eller fläskfilé istället för fläskkarré, då blir den festligare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.