4 st
fläskkotletter 1 st gul lök 1.5-2 tsk curry 1 msk kycklingfond eller 1 st hönsbuljongtärning 0.5 tsk salt 3 dl vispgrädde eller en blandning av grädde och vatten alternativt mjölk 1 st banan
3-4 portioner
kokt ris
4 st
fläskkotletter 3-4 portioner kokt ris
1 st
gul lök
1.5-2 tsk
curry
1 msk
kycklingfond eller 1 st hönsbuljongtärning 0.5 tsk salt 3 dl vispgrädde eller en blandning av grädde och vatten alternativt mjölk
Vi får se hur ofta jag hinner/orkarmed att uppdatera bloggen denna vecka. Nu har nationella proven dragitigångnämligen så fokus kommer att ligga på rättning och bedömning av dessa
Får jag presentera en fantastiskt god pastasås medlövbiff, champinjoner, crème fraiche och vitlök. Vi kallar den för AnnieLööf-biff, men om du hellre säger Stefan Löfven-biff så går det också bra
Fläskkotletter är ofta billigaliksom ”fläskytterfilé” så ta vilket som. Jag brukar oftast göra på kotletter med ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambal oelek och lite andra kryddor
4 skivor á ca 150 g ryggbiff salt grovmalen svartpeppar 1 st gul lök eller 1 st röd lök 1 st morot ca 200 g champinjoner 2 msk kalvfond eller mörk oxfond 1 dl vatten 3 dl grädde 1 msk tomatpuré ev. 5-1 msk idealmjöl. 4 portioner rotsakspytt. 4 skivor á ca 150 g ryggbiff. 1 st gul lök eller 1 st röd lök 1 st morot ca 200 g champinjoner. 5-1 msk idealmjöl. 4 portioner rotsakspytt
Krydda kotletterna med salt och vitpeppar. Skär paprika, purjo och bacon imindrebitar. Lägg i bacon och paprikai stekpannan och stek på medelvärmetills de fått lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.