Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 fläskkotletter Arla® Svenskt Smör ½ tsk salt 200 g champinjoner 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 1 krm grovmalen svartpeppar ½ krm cayennepeppar 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk hackad färsk timjan
Fläskkotletterna har brynts och fått fin färg. Men de absolut godaste kotletterna, vare sig du köper dom med ben eller benfria är dom som får bräsera i en god buljong så dom blir riktigt möra, smakrika och saftiga
smör att steka i 800-1,000 g fläskkotlettermed eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotletter med eller utan ben salt grovmalen svartpeppar 1 st stor purjolök ca 350-400 g färska champinjoner 3 dl crème fraiche 3 msk kalvfond. 1800-1,000 g fläskkotlettermed eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotletter med eller utan ben salt grovmalen svartpeppar
4 skivor á ca 150 g ryggbiff salt grovmalen svartpeppar 1 st gul lök eller 1 st röd lök 1 st morot ca 200 g champinjoner 2 msk kalvfond eller mörk oxfond 1 dl vatten 3 dl grädde 1 msk tomatpuré ev
Krydda med svartpeppar, sambal olek & soya. Servera med ris eller potatis och lite grönt. Skär paprikorna i små tärningar och lägg i en bunke Slå i champinjonerna (ej spadet)
Servera kotletterna medsvampsåsen, potatis eller pasta, grönsaker och lite persilja. Börja med såsen. Fräs svampen med lökhacket i en klick smör i en stekpanna
Servera fläskkotletternamedsvampsåsen och kokt potatis. Bryn fläskkotletterna hastigt i en stekpanna med en stor klick smör och olivolja, tills de har fått en fin färg
Servera fläskkotletterna i svampsåsenmed valfria tillbehör. Lägg fläskkotletterna i en stekpanna och slå svampsåsen runt (se till att stekpannan är stor nog eller har höga kanter så att allt får plats)
Det blev en smakrik kycklinggryta som vi åt med färsk pasta. Så en timme med hjärtat i halsgropen, när hon och de andra gymnasterna gjorde volter och annat spännande
Men när jag klev upp hade det övergått till regn, så när vi åkte i väg var det bara en slaskig sörja på vägarna som senare blev värsta ishalkan med kraftig blåst dessutom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.