När jag köpte havskräftan i fiskaffärens frysdisk frågade de om jag skulle äta den själv, ryckte på axlarna och tyckte att jag var lite annars som tänkte äta fiskbete
Idag åt vi denna goda fisk, Mattias som kan vara lite skeptisk till nya fiskrätter ibland gillade den, och Kiron åt som en häst vilket är mycket gott betyg även om han generellt brukar gilla fisk
Saffranskladdkaka med smak av mandel, en ljuvlig höstdag somdenna. Dagen till ära ska jag försiktigt närma mig det smaker som hör julen till, en försmak av vad som komma skall helt enkelt
En skön höstvecka är snart tillända men ännu återstår några helgdagar. Alla helgons dag är det i morgon, Halloween för de som vill ha det lite mera spöklikt
Vänner ramlade in på ett (föraviserat) glas vin under lördagens seneftermiddag, och efter en koll i kylskåpet och lite blädder i några tidningar kunde vi till vinet duka fram
Dagens recept har ett par veckor på nacken. Vädret just nu lockar mer till att äta något varmt till fika, men när solen skiner och det är varm och gott är en fruktsallad alltid rätt
I Linas matkasse denna vecka finns ett recept på paprikasoppa vilket var väldigt gott. ) Jag var lite osäker om barnen skulle tycka om soppan, men överraskande nog tyckte alla om denna soppa
Det luktar ju så gott av nybakade saffransbullar, eller lussebullar som vi säger. Då vet man att det lackar mot mysiga julen och idag är det precis 1 månad kvar till självaste julafton
Kyl så snabbt som möjligt. Väg denna blandning. (Crepinette är namnet på en fransk liten korvliknande maträtt men också benämningen på en tunn fet hinna som är ypperlig till att omsluta en pâte eller färsrätt
Stek kantarellerna lite (jag körde allt i samma panna först bacon en stund sedan i med kycklingen sedan i med kantarellerna, ja ni fattar quick and dirty liksom)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.