Salame Milano är ansedd som en mild salami. Kryddningen är enkel med peppar vitlök. Det som är roligt med den är att den ibland görs med en blandning av nötkött och griskött och det ville jag prova
Förra veckan var jag och en kompis och åt på Zazaramen här i Milano, men det roliga är att vi kom dit så pass sent att vi inte var direkt hungriga när vi väl skulle äta, och vi valde några små (heeelt fantastiskt goda) rätter istället
Med tanke på att jag bott i Milano i mer än tre år nu så borde jag ju ha frossat i massa lombardiska specialiteter, men faktum är att jag knappt ätit några typiska milanesiska rätter alls under dessa år
Koka upp en 1-2-3 lag (det vill säga vinäger, socker och vatten - ja, jag använder vinäger istället för ättika då det är lättare att hitta i Milano) och släng ner ingefäran i samma lag
Det är så pass förvirrande att jag bestämde mig för att strunta i att hoppa på mitt flyg till Milano i morse, och istället stanna hemma några dagar extra så att jag får all information jag behöver från Skatteverket innan jag tar tag i att prata med Agenzia delle Entrate (Skatteverket i Italien)
Det känns som att det dyker upp nya hamburger-ställen i Milano mest hela tiden. Senaste tillskottet öppnade precis runt hörnet från mig, Hamericas heter det, och det ser ut som de gör helt magiska burgare
Nu har våren kommit till Milano på riktigt, och jag vill inte längre äta mustiga grytor och värmande soppor (eller jo, i och för sig - soppa är gott och det kan jag nog äta ett tag till, innan det blir 40 grader och allt jag vill stoppa i mig är kall lemonad)
Jag har varken en gjutjärnsgryta eller en tillräckligt bra ugn i Milano, så innan jag åkte tillbaka till Italien bestämde jag mig för att nyttja mamma och pappas faciliteter och bjuda familjen på en avskedsmiddag av rang
Nu börjar min tid i Sverige ta slut - på fredag åker jag tillbaka till Milano. Detta innebär, att jag nu måste ta vara på alla måltider, och äta allt det där som jag inte kan få tag på i Italien
Okonomyaki2,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 krm salt 2 dl fiskbuljong, eller dashi 4 ägg 10 cm purjolök, i tunna skivor 1 spetskål, tunt skivad (eller färsk vitkål) 14 skiva salami, typ Milano eller Napoli matolja, till stekning
Värmeböljan i Milano verkar fortsätta även denna vecka. Till helgen verkar det som att det ska komma in regn och åska, men mycket svalare verkar det inte bli riktigt än
Jag vet inte hur många gånger jag har sagt att jag älskar min lördagsmarknad här i Milano. Nu när solen och värmen har börjat komma tillbaka, har jag kommit in i en lördagsrutin som börjar med en timmes powerwalk, innan jag passerar marknaden för att göra mina inköp, och sedan blir det storslagen lunch hemma i lägenheten
Det har öppnat ett ställe som serverar baobuns nära min kompis här i Milano. Och sedan hon berättade det för mig, har jag inte kunnat släppa tanken på att göra just baobuns - eller steamed buns/ångade bröd - själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.