12 avokador
eller 1 förpackning fryst avokado, 250 g
11/2 lime,
pressad saft
11/2-1 röd
spansk chilifrukt
11
vitlöksklyfta
11 tomatTorka
av köttet med hushållspapper. Klipp eller skär ett snitt i svålen, så att inte köttet skålar sig vid grillningen. Gnid in tacokryddan.
1 Grilla
köttet på hög värme på båda sidor, så att det får fin färg. Grilla sedan under lock, på lägre värme – tills köttet är genomstekt, 15-20 minuter. Vänd köttet ett par gånger under tiden. Låt köttet vila på en skärbräda innan det skärs upp i tunna små skivor.
1 Tomatsalsa:
Dela och gröp ur kärnorna på tomaterna. Skär tomatköttet i små tärningar. Lägg över i en skål. Skiva salladslökarna tunt. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda med tomaterna och smaksätt med olivolja, honung, salt och peppar.
1 Guacamole:
Dela, kära ur och gröp ur fruktköttet av färska avokador. Tina fryst avokado. Mosa avokadorna med pressad limesaft. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Dela, kärna ur tomaten och finhacka tomatköttet. Blanda samman ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Täck över med plastfilm som ligger tätt på ytan av guacamolen, för att förhindra missfärgning.
1 Servera
flinta-tacos på tortillabröd som snabbt fått vända på grillgallret, sallad, tomatsalsa och guacamole.
Nachos med ost ochtomatsalsa i ett foliepaket på grillen som en liten aptitretare. Och sedan vidare på grillen med tortillas fyllda med tacospett, guacamole, gräddfil, marinerad rödlök och tomater
Här serverade vi med ostquesadillas, syrad rödlök, gucamole ochtomatsalsa. Mustigt och gott, hur gott är det inte med en chili och olika tillbehör till
Börja medtomatsalsan så att den får stå och samla ihop smakerna en stund innan det är dags att äta. Vilken fullträff det här blev, jag är så nöjd och glad med hur första veckodagens middag blev
Tillsätt skivad chorizo och låt den steka med en stund. Tomatsalsa. Skala och finhacka löken. Skala och grovhacka löken och fräs den i en gryta med olja
Tillsätt mixen tillsammans med en skvätt olivolja, rapsolja, lite pressad lime, salt och peppar till avocadon och blanda och mosa ihop det med en gaffel
Smakas av med salt och servera med gräddfil, bröd ochguacamole. Ta bra en stor gryta med lock och bryn köttet i olja tills det har fin yta runt om alla köttbitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.