Glutenintolerans ökar lavinartat och det är idag inte bara magbesvär som är vanliga, även symptom som eksem, huvudvärk, trötthet, fibromyalgi, benskörhet och depression kopplas till de problem som gluten orsakar i kroppen
Blev kontaktad av en journalist på Hemmets Journal som ville skriva om hur jag blivit bättre i min fibromyalgi med hjälp av övergången till glutenfri LCHF-kost
Fibromyalgi. Den här texten kommer från Hälsa som livsstil. Inflammation är kroppens eget sätt att skydda sig genom att göra sig av med patogener, skadade celler och andra irritanter för att påbörja läkningsprocessen
Jag slutade med gluten för över 5 år sen och har sen dess blivit symptomfri från både livslånga magbesvär och i stort sett fri från den värk som är en följd av min fibromyalgi
Idag vid 55 mår jag så otroligt mycket bättre än när bilden nedan togs för 15 år sen, då jag mådde som sämst efter ryggskada och med besvärlig fibromyalgi
Varje dag blandar vi föredrag med samtal om stress, hormoner, fibromyalgi, lymfsystemet, klimakteriet, fördelarna med pre/probiotika, vikten och alla andra hälsofrågor du vill veta mer om, Therese har en otrolig kunskapsbank att ösa ur
Hon hade blivit bra från sina fibromyalgisymptom och jag tänkte. Min livskvalitet har ökat enormt, idag har jag inte känning av fibromyalgin annat än vid väderomslag och om jag tar i för mycket
I pausen berättade jag om min egen resa från utbrändhet av just stress och och åren som följde med ryggskada, steloperation, fibromyalgi och hur jag blivit friskare med hjälp av maten
Jag märker en klar försämring i min fibromyalgi om jag under några dagar får i mig för lite smör och annat fett, jag blir kraftlös och får mer ont i kroppen
Jag jobbade tidigare som kock i 18 år, men efter en ryggskada år 2001 blev jag sjukskriven och senare stelopererad, fick efter det fibromyalgi med väldigt mycket värk och trötthet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.