Inspirationen kom frånHelena på Bara en kaka till som gjorde canneloni för några dagar sedan. Jag gjorde om lite, la till och drog ifrån och så använde jag färska lasagneplattor istället
Jag plockade fram ett gamla receptet i huvudet från Hotell Malmen i Stockholm där jag första gångentillagadedenna fantastiska maträtt någongång i början av åttiotalet
Blanda ner övriga ingredienser och nästan allt mjöl. 5 dl vatten. Låt svalna till 37 grader och lös däri upp den smulade jästen. Arbeta degen och dela i 16 bitar som trillas till bollar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i mitten av 225 graders ugn, ca 10-12 min. 5 dl vatten
Ta tunnelbanan tillbakatill Manhattan från Bedford Avenue-stationen (Linje L). Kanske slappa med en picknick i Prospect Park, spana efter Paul Auster och Siri Hustvedt i Park Slope, äta Nathan’s Hot Dogs på stranden i Coney Island, beundra utsikten över södra Manhattan och Frihetsgudinnan från Brooklyn Bridge Park eller ta en tiki-drink på Fort Defiance i avslappnade Red Hook
Fick den här rättenöppen Lasagne med spenat och mandelpesto av min väninna som gjort denfrånen kokbok (om jag vore din hemmafru) som hon lånat av mig som jag fått av en annan vän som var med på middagen och nu bjöd jag dentill några andra vänner
För Håkan är det fredagskänsla igen, det hör inte till vanligheterna att vara ledig helg efter helg på detta viset, har faktiskt inte hänt sedan arbetslivet satte igång
Har redan börjat tänka till kring sonensstudent nästa år, och tänker att vi kanske ska ha något att bjuda gästerna på för att hålla dem lite sysselsatta innan alla är på plats och maten är framdukad
Skala potatisen, skär den i halvor och koka tillsden är mjuk. Jag måste bara tipsa er om en riktig höjdare – väl värd att prova – nästa gång ni ska äta stekt fisk
En morgon förra veckan när jag satt och myste i mitt varma kök, och gladde mig åt att inte behöva vara ute i det kalla, regniga höstrusket, fick jag ett sms från vår yngsta dotter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.