Sätt på ugnen på 175 grader. Fördela rotsellerin och purjolöken jämnt över det hela och häll på jämnt också, 3 dl rödalinser, samt 6 dl vatten. 3 dl rödalinser
Skölj linserna och hacka under tiden löken. Lägg i de sköljda linserna och bryn snabbt. 3 dl rödalinser. Häll på kokande vatten till önskad konsistens(ca 3-5 dl). 3 dl rödalinser
Det går på ett par minuter. 5 dl blötlagda rödalinser ( i blötlagd volym)2 rödbetor2 klyftor vitlök1 grönsaksbuljong1 msk soja kinesisk1 msk soja japansk5 cm finhackad purjo2 msk sesamfrönågra korn grönpepparannars svartpepparBlötlägg linser i någon timme. 5 dl blötlagda rödalinser
Tina haricot verts efter anvisningarna på paketet och skär dem i bitar. Koka linserna i 5 minuter (inte längre, då blir de mosiga och inte så snygga i salladen. 3 dl rödalinser
Varje bild på maten ni ser här har hamnat i min mage. - När "pannkakor" är färdiga lägg de på en bakplåt och toppa med rödbetshummus, avokado och körsbärstomater
Jag hittade det här receptet på bloggen "Jennys goda liv" och kände direkt att dessa måste jag göra. Jag hade dock inte pofiber hemma och struntade i det och tyvärr syns det på resultatet
Använd eftervärmen för att steka på brödet lite, och jag stekte även tomaterna, mycket gott. 2 dl rödalinser (torr volym) ska blötläggas några timmar1 rågad msk sambal olek1 rågad msk tomatpuré1 grönsaksbuljongnågra kvistar bladpersilja2 vitlökar1/2 tsk hel spiskummin1/2 dl sesamfröliten finriven morot1 nypa saltDressing. 3 msk creme fraische2 tsk sambal1 tsk kechuplite paprikapulversalt+ruccolapurjofetaost körbärstomatvalfritt brödBlötlägg som sagt linserna, tex innan du går till jobbet. Forma ca 9 biffar och stek på båda sidor. 2 dl rödalinser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.