Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallormed hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min
Lägg en bakduk i en korg, mjöla den rikligt runtom och lägg ner degen, vik över duken över degen. Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen
Härligt saftiga frallor till soppan, frukosten eller varför inte picknicken. Brödet blir saftigt och gott av den långa knådningen och känns lite extra nyttigt med alla goda frön
Småbröd är populära så jag utgick från ett tidigare recept – Glutenfria surdegsbröd/frallor. Lös upp jästen och mjölk/mjölkersättning och vatten med en visp
Blanda chiafrön, psylliumfrön, solrosfrön och pumpafrön med kallt vatten. Gott att äta med avokado på. I veckan bakade jag fröfrallor igen, men jag ändrade i receptet fast jag fortfarande utgick från Nillas Kitchens recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.