Koka upp havregryn under omrörning med ungefär hälften av vattnet. Fast, och det här är på riktigt, känner jag även ett lugn, hade inte hunnit med äppelstressen just nu
Receptet på dessa tekakor är mitt eget, alltid kul att hitta på nytt. Blanda väl och tillsätt mjölet i omgångar tillsammans med det rumsvarma smöret i bitar
Dessa tekakor blir väldigt saftiga och fina. Pensla dem med vispat ägg och strö över solroskärnor. Börja med att lösa upp jästen i vattnet tillsammans med olivoljan
Baka ut till tekakoroch nagga dem. Pensla hela kakan med smält smör och strö över strösocker. Ett recept jag inte provat tidigare men som legat och väntat
Dela med honung. Tillsätt havregrynsblandningen+resten av mjölken som är varm(kontrollera så det ej blir för varmt degspad) och rör om tills jästen löst sig
Pensla bullarna/tekakorna/hamburgerbrödenmed smält margarin eller ägg. Kommer nog bli en del Gluten och laktosfria recept i bloggen framöver eftersom jag inte får äta något med det
Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl. ½ dl olja - kokosolja blev det den här gången, men det går bra med raps, hampa, avocado- eller mandelolja
Smakade nästan som det riktigt grova knäckebröd jag minns från den tid när jag tålde gluten. Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk
Deras grova, danska surdegsbröd var en riktig hit. För min egen del börjar jag alltid dagen med en rejäl frukost, där det så gott som alltid ingår en smörgås med något proteinrikt pålägg och grönt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.