Red eventuellt av grytan med majsena. Så här gör du 30 minuter Lägg i en klick smör i en gjutjärnsgryta och stek köttbitarna. Låt grytan puttra cirka 1 timme eller tills köttet är perfekt. 1 vatten, späd efter hand som grytan puttrar
Lägg i grönsakerna i grytan tillsammans med vitpeppar och lagerblad. Mustig köttgryta med rotfrukter 1. Skär köttet i 3x3cm bitar och bryn dem med lite olja och smör i en gryta
Håll ett öga på grytan och tillsätt en skvätt vatten om det ser lite torrt ut. Grekerna serverar den här grytan med pilaffris eller en risformad sorts pasta som heter orzo, men den smakar ljuvligt även ihop med varmt bröd eller potatismos
Vi bjöd på en höstig köttgryta som hade stått och puttrat sig mör och mustig hela förmiddagen. Receptet på grytan hittade jag på bloggen Victorias provkök
Lägg över i en stor gryta. 1skala och skär morötterna och lökarna i stora bitar och lägg ner i grytan. 1koka upp grytan och rör om under tiden. Låt grytan sjuda i cirka 1 1⁄2 timme under lock. 1Blanda ner champinjonerna och baconen i grytan
Boeufbourguignon är på något sätt grytornas gryta. Grytan är också en rätt som skickat generationer av fransmän nöjda och mätta i säng efter en middag hemma i köket
Smält svålen i botten av en stor gjutjärnsgryta på låg värme. Idag blir det fransk mat rakt igenom. I några dagar har jag haft siktet inställt på BoeufBourguignon, men jag hade ingen aning om att det skulle bli så här bra redan timmarna innan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.