3 st
gula lökar 1 st vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1 dl vitt vin 5 dl buljong av tärning 1 st lagerblad salt peppar 0.5 st baguette 100 g ost riven t ex emmentaler Ugn: 250°
Advent är här och första ljuset brinner i staken och om några veckor knackar julen på dörren. Det är mycket som ska fixas i hemmet, det ska städas och pyntas, julklappar ska inhandlas, julkort ska skrivas och granen ska på plats i foten och kläs
Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter
Den här goda soppan är en återkommande favorit hemma hos oss. Lika god att avnjutas året runt. Värmande på vintern och fräsch att servera som en härlig sommarlunch
Häll av vattnet från musslorna. Fräs riven vitlök och skivade champinjoner i en gryta med matfett. Pudra över mjölet och späd med fiskbuljong under omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.