14 st
potatisar,medelstora 1 st purjolök, stor 1 st gul lök 0,5 l grönsaks eller hönsbuljong 2 dl grädde 0,5 pkt bacon 1 nypa salt 1 nypa vitpeppar 1 klyfta vitlök Pumpakärnor efter smak 1 knippe gräslökHetta upp vattenbadet med hjälp av cirkulation till 85 grader. Skär potatisen i små bitar. Ta de vita bitarna på purjolöken, hacka dem fint. Skala och finhacka vitlöken. Skala och finhacka den gula löken. Blanda potatis, purjo-, gul och vitlök, grönsaksbuljong i en vakuum-påse tillsammans med 4 teskedar smör. Komplettera med ett lagerblad. Du behöver inte vakuum köra påsen, det räcker med att du har den öppen men fäster den med två klämmor på sidan av sous-vide- behållaren. Låt det tillagas i Sous-viden 90 minuter. Vid omedelbar servering:
Ta upp påsen, öppna den och häll över innehållet i en mixer. Ta bort lagerbladet. Tillsätt grädden. Toppa soppan med klippt gräslök. Vid senare servering
Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd
Fräs lök och rotfrukter i en stor kastrull med lite olja i några minuter. Tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar och låt soppan koka upp på nytt
Lägg i detta i vatten på medelvärme. vad du än gillar att smaksätta soppan med. serveras med något gott bröd och smakrik ost och även en klick creme freiche
Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs köttfärsen, flytta över det till en kastrull. 500 gram nötfärs · 2 morötter · 4 potatisar · 1 finhackad gul lök · 1 finhackad röd chili · 2 vitlöks klyftor · 1 burk med krossade tomater · 1 burk blandade bönor (eller välj din favorit) · 1 l vatten · 2 msk chilisås · 3 msk med oxfond · 1-2 msk med kinesisk soya · 1 burk med majs · 1 tsk sambal oelek · 1 påse tacokrydda · salt & peppar. Servera med en klick creme fraîche och tortillachips 500 gram nötfärs. 1 burk med. 3 msk med. 1-2 msk med. 1 burk med majs
Ta en smord ugnsform, lägg hälften av potatis- och lökblandning på botten. Toppa med riven ost. Strimla skinkan och lägg i formen ovanpå potatis- och lökblandningen
Hetta upp en kastrull med smör och fräs alltsammans i några minuter. 1Bryn färsen i smör i en stekpanna tills den är genomstekt och smula den samtidigt med en gaffel. 1Blanda ner färsen i kastrullen tillsammans med tomatpuré och fräs i 1 minut. 1Häll upp soppan i skålar, lägg på en klick crème fraiche och toppa med färsk oregano. 1Servera soppan tillsammans med bröd
Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.