Servera din goda tomatsallad tillsammans med uppskuren mozzarella, MUMS. Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilika och tomater
Till biffarna serverar vi ugnsrostade rotsaker och en kall sås med smak av basilika och vitlök. Om vi får vi säga det själv så tycker vi att det går ganska bra med vårt senaste projekt "mer färs i köket"
Ingredienser 4 kycklingfiléer1 pkt bacon eller lufttorkad skinka1 gul lök1 vitlöksklyftasmör eller olja 2 dl risottoris 4 dl höns- eller grönsaksbuljong 1 lime 1 kruka färsk basilika 1-2 dl nyriven parmesansalt & pepparGör risotton såhär 1. Strimla basilikan 8. Vänd ner basilika, limesaft och ost 9. Servera med ost, basilika & limeskal 10. Krydda med flingsalt och pepparFixa kycklingen1. Linda kycklingfiléerna med bacon eller skinkan2. Krydda lite med svartpeppar och salt3
1 dl basilika, gräslök och persilja. 1 dl basilika. Måste göra ett bättre inlägg och denna såsen som receptet kommer från min favorit kokobok - Under Valnötsträdet
Idag blev det snabbfixad lax med grönsaker och saffransyoghurt. Blanda med yoghurt. In i ugnen 225 grader en halvtimme eller såSaffransyoghurt2,5 dl yoghurt av medelhavstyp0,5 g saffran (tyvärr inte från Essencefabriken eller hötorgshallen, men apotekets är rätt ok också)0,5 tsk salt1. Mortla saffran med salt2
Servera med svart råris, kokta rödbeter, feta och en yoghurtsås. Basilika och Parmesanbiffar. Mixa boveten, häll i den hackade löken, basilika, riven parmesan, örter och salt och mixa till en smet
Inlägget Fredagslaxmed pasta och pesto publicerades ursprungligen på Delikatessboxen. Till middag blev det enkla laxfjärilar med tagiatelle, spenat, körsbärstomater, vitt vin och den godaste peston jag någonsin smakat
Färsk basilika tillhör en av mina favoriter när det gäller färska kryddor. Jag gjorde en basilika aioli som är god till bla grillat kött eller varför inte som dressing till en god sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.