600 g laxfilé utan skinn, i 4 bitar. 0,5 dl sweet chilisås. 0,5 röd chili. 0,5 röd chili (beroende på tycke och smak). Sås400 g kokosmjölk 2 citrongräs 0,5 dl sweet chilisås 0,5 röd chili 2 tsk fisksås. Rostade solrosfrön1 dl solrosfrön 1 msk neutral olja 0,5 röd chili (beroende på tycke och smak) 1 tsk salt
Härliga fina lördag, det blev en rätt lång promenad i kylan, först var det ganska kallt men sen fick jag upp värmen och knata på ett tag till, -17 grader hade vi idag men det var riktigt skönt ändå. Den 19 januari är det idag och det är min fina mormors födelsedag, hon skulle ha fyllt hela 95 år idag, saknar dig så
Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenaten och sötpotatisen. Smöra en ugnsform och lägg rätt så mycket spenat i botten, lägg laxen över, salta och peppra
Gör ett snitt i laxenoch täck filéerna med röran. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
snarare en något look-alike wannabie medlax. fräs upp lite smör och slunga löken i en minut, tillsätt därefter gurkan ytterligare en minut, smaka av med lite havssalt
Jag passade på när det var extrapris till påsk, och la laxen i frysen, och den kom till användning när döttrar och mågar kom hem för att hjälpa till med vårkrattning och diverse annat småjobb på gården
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.