Härliga fina lördag, det blev en rätt lång promenad i kylan, först var det ganska kallt men sen fick jag upp värmen och knata på ett tag till, -17 grader hade vi idag men det var riktigt skönt ändå. Den 19 januari är det idag och det är min fina mormors födelsedag, hon skulle ha fyllt hela 95 år idag, saknar dig så
Idag har vi lagat den här jättegoda laxenmed smak av både chiliochhonung. Färs laxsida, mängd efter antal potioner olivoljaflytande honungchiliflakssesamfrömsaltoch pepparGör så här
Lägg på laxfiléernaoch krydda med citronpeppar och salt. Häll såsen över laxen. Vispa ihop crème fraiche med sweet chilioch Knorr sweet chili-pulver, salta lite och smaka av
Blanda honung, ingefära, chilioch saft från halva limen och pensla fisken med blandningen. Låt potatisen gå i ugnen samtidigt med fisken tills laxen är klar
Skär laxbitarna i mindre bitar. Låt morotsbitar, chilioch ingefära få fräsa med i någon minut. Att laga mat är lite som terapi för mig, jag går liksom igenom vad som nyligen hänt i huvudet och tänker över saker medan jag håller på med händerna
600 g laxfilé utan skinn, i 4 bitar. 0,5 dl sweet chilisås. 0,5 röd chili. 0,5 röd chili (beroende på tycke och smak). Sås400 g kokosmjölk 2 citrongräs 0,5 dl sweet chilisås 0,5 röd chili 2 tsk fisksås. Rostade solrosfrön1 dl solrosfrön 1 msk neutral olja 0,5 röd chili (beroende på tycke och smak) 1 tsk salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.