. Nu tyckte mamma visserligen inte att det var knäck i dom här, men det tyckte jag. Det var lite mer chokladsmak i dom i och för sig, men det var ända som en mandelmussla fylld med knäck och det var precis lika gott som det låter
Smaksätt med bitterman-delolja. Rör ihop rumsvarmt smör, socker och ägg. Blanda i mjöl blandat med hjorthornsalt och arbeta ihop till en ganska lös deg
Jag bakar dem endast till jul, för jag vill verkligen att de ska vara julkakor. 1-2 tsk vatten. 0,5-1 tsk kanel. Rulla ut dem till rullar, 3-4 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 12-15 minuter. Jag gör nog rullarna mer åt 3 cm-hållet än 4 cm för jag vill kunna ta många när det är dags för fika. 1-2 tsk vatten. 0,5-1 tsk kanel. 12-15 minuter
Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, socker, bakpulver, kardemumma och kanel gärna i matberedare. Tillsätt smöret i bitar och kör eller finfördela det med fingertopparna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.