Vårig laxsallad med salsa verde
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • delikatesspotatis
  • 1 parmesan, grovt riven
  • 1 sockerärtor
  • 1 rädisor
  • 1 olivolja
  • 1 citron, skal och saft
  • 1 flytande honung
  • 1 dijonsenap
  • 1 flingsalt och svartpeppar
  • 1 lax
  • 1 salt och peppar
  • 1 citronsaft, fäskpressad
  • 1 smör
  • 1 vitlök, finhackade
  • 1 bladpersilja, finhackad
  • 1 chiliflingor
  • 1 gröna blad – spenat, basilika. Pröva gärna att blanda upp med förvällda nässlor
  • 1 rostade pinjenötter
  • 1 vitlök
  • 1 sardellfiléer
  • 1 kapris
  • 1 vitvinsvinäger1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten. Blanda med den nykokta potatisen och låt stå. Koka sockerärtorna i 2- 3 minuter och blanda ner med potatisen. Skär rädisor i skivor och halvera tomaterna. Blanda ner i salladen när potatisen svalnat något.2. Gör salsa verde: Mortla alla ingredienserna till salsa verde utom olivoljan tills du har en slät röra. Blanda ner olivoljan och smaka av med salt och peppar.3. Fritera kaprisen i en stekpanna i het olivolja tills den blir krispig. Låt rinna av på ett hushållspapper.4. Torka laxen och skär i lagom stora portionsbitar. Salta och peppra. Häll på cirka en tredjedel av citronen.5. Stek laxen i olivolja på hög värme. Först på ena sidan i cirka 3 – 4 minuter eller tills den fått färg och sedan ett par minuter på andra sidan.6. Tillsätt smör, finhackad vitlök och finhackad persilja i stekpannan och häll i resten av citronen.  Låt laxen steka i ytterligare några minuter.7. Lägg upp potatissallad på tallrik. Lägg på en laxbit och toppa med salsa verde. Strö över lite friterad kapris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.