Arancini diriso - risotto balls stuffed with mozzarella. Det finns mer eller mindre traditionella versioner av arancini, och jag vågar inte alls kalla min version traditionell eftersom jag då troligen får hela sicilianska matmaffian efter mig
Frittatadi patate, helt enkelt en omelett med potatis i. Jag gjorde två portioner frittata, och den andra delen åt jag upp idag, i form av en dubbelmacka som jag fyllde med mozzarella, tomater och ruccola
Här är en fullmatad omelett till lunch eller kall i bitar som plockmat. Vi gjorde den på färska gröna bönor eftersom det är säsong, men frysta går lika bra
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Se till att frittatan inte fastnar i stekpannan. När undersidan fått färg och ägget stelnat, lägg en stor tallrik som lock och vänd upp frittatan på tallriken
Arancini diriso - risottobollar fyllda med ost. Istället för att värma upp dina tråkiga rester i micron - något som vi alla vet är lika med en middag som är exakt noll procent rolig - så försök komma på sätt att förädla och förvandla resterna
Häll smeten i en smord och bröad pajform, 30 cm i diameter. Det här är en klassisk italiensk ”torta” det vill säga en mjuk pajliknande efterrätt, fast utan pajskal
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Richiudere la frittata su se stessa a mo’ di “sofficino”. Quando anche la superficie della frittata si sarà rappresa, adagiare su una metà la mozzarella tagliata a fette
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.