14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Koka upp vetekross och en tredjedel av vattnet och låt sjuda i 10 minuter. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning. Ta formarna direkt från kylen och grädda dem i nedre delen av ugnen, två åt gången i 45 min
Jag ska försöka att inte fylla hela frysen denna gången. Kanelbullar som fryses in precis efter de har svalnat och tinas långsamt i ugnen smakar så nära nybakat man kan komma
Köttfärslimpa är perfekt att förbereda och sedan frysain, och dessutom en ugnsrätt som sköter sig självt i ugnen, vilket betyder att det inte heller vid tillagningen behövs avsättas särskilt mycket tid
1ljust siktat dinkelmjöl. Tillsätt mjölk, honung och salt och värm till fingerljummet, 37°. Arbeta degen smidig 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt jäsa under bakduk 20 min. Jäs under bakduk 20–30 min. Grädda bullar- na mitt i ugnen till fin färg, ca 8 min
Förra torsdagen firade vi min bror som fyllde år. Vi åt surströmming och till efterrätt hade jag gjort denna supergoda cheesecake som är mer som en glasstårta
Kan man förresten på något vis kvitta alla kalorierna mot C-vitaminerna i kiwin och citronen och visst finns det fibrer i digestive och kalcium i grädden och creme fraichen
Godmorgon, vad härligt det är att vakna när solen skiner och himlen är alldeles blå. Fyllning. Rör sedan försiktigt ned grädden och äggvitorna i ost- och ägguleblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.