Förra torsdagen firade vi min bror som fyllde år. Vi åt surströmming och till efterrätt hade jag gjort denna supergoda cheesecake som är mer som en glasstårta
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med kakao, sikta ner under försiktig omrörning. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter
Genom åren har det blivit ett par jorgubbscheesecakes. Det är är absolut sommarfavorit. Jag är inte jätteförtjust i digestivebotten, men ville ändå ha en liknande botten så här har jag tagit fram en botten som ser ut som digestive, men som är mycket godare
Häll smeten i formen och låt stå i frysen, ca 3 timmar. Botten. Lägg kex och rumsvarmt smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad, och kör till en smulig massa
Här kommer ett favoritrecept. Har gjort denna cheesecake i många varianter men denna är ny för mig. Jag fick mycket jordgubbssås över från parfaiten häromdagen och tänkte återanvända den
Jag gjorde den kvällen innan hennes födelsedag och tog fram den ur frysen en stund innan servering för att det ska vara lättare att skära upp samt för att dekorera den med lite extra jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.