Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här på bloggen. Jag har haft fullt upp med att starta upp det nya året på jobbet och nu har jag äntligen kommit igång, och kan lägga ner lite mer tid på att visa er underbara bakverk =)
Hallonmousse5 dl grädde400 g hallon, färska eller frysta200 g florsocker7 st gelatinbladGör så här. När minna kära svärföräldrar fyllde år passade jag på att göra denna läckerhet
Igår gjordes här första tårtan på evigheters evigheter. Det kändes härligt att höra ljudet av en arbetande Kitchen Aid, att smälta choklad och fylla en spritspåse med grädde
Förbered kakan ca 7 timmar innan servering. Fungerar också bra att förbereda dagen innan. _________________________________________________________________________________
I söndags slängde jag snabbt ihop denna smarriga tårta som har en ljuvligt god botten p g a att den bakas endast på äggula samt det goda marängtäcket med flagad mandel
Här är tårtan som jag bakade till gårdagens kalas. Jag frågade min bror vad han ville ha för sorts tårta och han svarade att det inte spelade så stor roll så länge den innehöll en massa gott
Hoppas ni alla haft en supergod och rolig jul so far, det har jag. ). Nu i afton har jag bakat morotskaka med philadelphiafrosting & snickerskladdkakan på bilden nedan
När jag såg den här tårtan skrek jag till ”sluta. ”. var tvungen att baka den och det var snabbt. Blev däremot inte lockad av bottnarna då de hade väldigt mycket smör i relation till glasyr och fyllning som redan innehöll nog och skulle gräddas för länge för min smak
Har man en marängbotten i frysen så går det på nolltid att göra en god tårta. 125 g mjukt smör/margarin1 dl strösocker2 äggulor1½ dl vetemjöl2 msk kakao2 tsk bakpulver1 dl mjölkMaräng3 äggvitor2 dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 påse mandelspånFyllning3 dl vispgrädde1 brk mandarinklyftor2 bananerUgnsvärme - 175 graderVispa smör och socker
Fryst citrontårta. Fryst citrontårta. Avslutade middagen med en gammal klassiker, men som jag gjorde om lite grann för att få en något modernare touche
Min andra födelsedagstårta blev en marängtårta med lemoncurdfyllning, hallon, kiwi och banan. Jag tycker att det är svårt med maräng ibland för oftast så blir den vit och sådär frasig utanpå och seg inuti som man vill ha den men trots att jag använder samma recept och gör på samma vis får den ibland lite färg, blir ljust brun och mest seg och mjuk
Nougatcheesecake. 6 december 2015 @ 19. 32. 8-10 bitar. mindre springform, ca 20-25 cm i diameter. 1/2 pkt digistivekex el 1 pkt glutenfria digistivekex
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.