Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Använd inte ljummet vatten från kranen, det kan innehålla koppar från rören). Någonstans runt halvåret börjar många bebisar äta flera mål mat om dagen, då man kommit förbi det första smakportionsstadiet
Denna julens första sillinläggning här i köket blir just en sådan där nymodernitet som provades och fick godkänt av provsmakarna vid familjen Larssons bord
Brödet blev i slutändan väldigt gott, men det enda problemet är ju det här med vårt lilla kök. Efter den mycket givande brödkursen hos Magnus Johansson har jag provat att baka mittförsta bröd när jag faktiskt vet vad jag gör och eftersträvar, tror jag i alla fall
Vi hann med ett fika, och en runda i trädgården innan det var dags att gå in köket. I programmet  kommer det bland annat att bjudas på reportage från olika matbloggar i Sveriges avlånga land
Kom precis hem från en snabbis på MittKök Mässan, den som tidigare hetat Det God Köket. Frank föreslog såklart att prova X-Porter men Connor och Daniel Eriksson från AMKA, bestämde att jag skulle prova lite vin istället
Men vi tar de från början. Surdegsgrunden satte jag efter instruktioner från denna bloggen. 400 g rågsurdegsgrund (=blandningen från morgonen). 400 g rågsurdegsgrund (=blandningen från morgonen)
Dom ska fortfarande vara lite lösa i mitten. Godmorgon frånköket. Ett bra alternativ till vaniljsocker är denna lilla burk från Dr Oetker som innehåller torkad vaniljstång från Madagaskar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.